CCF Moldova creează pentru copiii în nevoie un mediu de speranţă şi respect, în care ei îşi pot dezvolta potenţialul complet şi oferă instrumente practice pentru o schimbare pozitivă în viaţa copilului, familiei şi comunităţii.

Istoric

În 2004, un grup format din cinci persoane (pedagogi și un medic) au decis să se implice mai activ și cu un scop comun de a produce o schimbare în viața copiilor din Moldova. Câțiva aveau experiență de lucru în ONG și cunoșteau din această activitate soarta și problemele, dar și visele și speranțele copiilor din Moldova, în special ale celor care erau separați de familie și se aflau în instituții rezidențiale. La 8 aprilie 2004, CCF Moldova a fost înregistrată la Ministerul Justiției cu nr. 2952. CCF Moldova are statut de Utilitate Publică. Din 2005, reprezentăm organizația HHC Marea Britanie (Hope and Homes for Children UK – Speranță și Cămin pentru Copii, Marea Britanie). Parteneriatul nostru se bazează pe valori și abordări de lucru comune, pe încredere reciprocă și promovarea drepturilor copilului, în special dreptul la creștere și dezvoltare în mediu familial. Pentru noi este o onoare să fim asociați profesional cu HHC Marea Britanie, care este un notoriu expert regional și internațional în domeniul Protecției Copilului, cu accent pe asigurarea unui mediu familial și dezinstituționalizare.

Viziune CCF Moldova

Visăm la o lume unde toți copiii noștri se vor bucura de o copilărie fericită, vor avea pentru ce zâmbi,vor primi dragoste, grijă și protecția familiei.

Misiunea CCF Moldova

CCF Moldova creează pentru copiii în nevoie un mediu de speranţă şi respect, în care ei îşi pot dezvolta potenţialul complet şi oferă instrumente practice pentru o schimbare pozitivă în viaţa copilului, familiei şi comunităţii.

De ce ne implicăm

Pentru noi, cei de la CCF Moldova, activitatea noastră este nu doar un serviciu, ci datorie și vocație. Serviciul nostru implică multe momente emoţionante, compasiune pentru copil și familie, frustrări, uneori eșecuri, dar cele mai multe sunt momentele de bucurie atunci când o familie este reunită, la descoperirea de către copil a noțiunii de „casă”, la păstrarea unui prunc lângă mama, la transformarea unei tinere în MAMĂ, nașterea atașamentului și lacrimile ei la primul zâmbet al copilului – momente de supremă fericire de a ferici un copil…

http://ccfmoldova.org/ro